Beatport.com WSS by stevehero [Release, Single Track & Artwork tagging]


#381

It's not a problem with my script if mp3tag 2.74 worked.

See my script working here: (I'm using mp3tag 2.80b) If you don't want to see the problem use mp3tag 2.74.
https://media.giphy.com/media/26xBSYhLP8xI981Rm/source.gif


#382

Now, i re-download your script and it works! I use version 2.80.
All is ok, sorry and thanks)


#383

Example...

ARTIST: Matt Fear
TITLE: Push The Button (Original Mix)
ALBUMARTIST: Kreature & Matt Fear

If use "SINGLE TRACK Search by (Album) Artist + Title", script use field ALBUMARTIST and that does not find this track. How to fix script, for use only ARTIST and TiTLE for find?!... and "Original Mix" added to string automatically if needed ?!


#384

That song title doesn't even exist on beatport! So how do you expect my script to work!!!

Also, why would it search with 'original mix' when it only adds to the searches with relevant items because of it. Searching the stripped down title only gets it most of the time. i.e 'Push the button'.

If only it existed in the first place. <_<


#385

It's Example! Ok, there is real track:

ALBUMARTIST: Aaron North, DJ Hakuei
ARTIST: Aaron North, Benny Dawson
TITLE: I Wanna Be (Benny Dawson Remix)

This track doesn't find! press "find" and script generate this string for search: "Aaron North DJ Hakuei I Wanna Be Benny Dawson"!
I correct string that: "Aaron North Benny Dawson I Wanna Be Benny Dawson" and script find this track!

How to remove ALBUMARTIST from script?

or you offer me each time to manually delete this field?


#386

Search for it by title (I use it 90% of the time and it works). The artist for that is Aaron North with Benny Dawson as a feat. artist.

Your album artist tag is wrong here. That is not my fault. I tested searching with title I Wanna Be (Benny Dawson Remix) with this example and it comes back with 5 searches. Is that not good enough?

I don't offer you to do anything you don't want to.


#387

Ok! Thank you! :wink:


#388

Hi stevehero !
You're doing great work dude !
But I have a little problem :frowning:
Maybe because I'm a noob with this client, but I would like to :

  • Analysis a folder with track key / title etc... (idk how to display track key)
  • Make automatic analyzes, like I just press a button and all my folder is analyzed

Hope you'll answer me and understand me.

Greetings


#389

Both of these questions are similar. You cannot analyse folders or automatically tag music.

You can tag on a per album (release scripts) or single track (single track scripts) basis.

Beatport displays this info on one page so this is where my script gets its info from. Nothing more nothing less.

Key info is displayed in traktor pro dj software. Although I'm pretty sure the scripts are setup to write them to the comment field too.


#390

hi, i use your script v4.2on win xp sp3, before few days when i use single track search, script can't save cover in id tag of mp3 , but in process of search i see it in right window, even if i left click on cover ,save image in tag option is on. i search in script cover field and here is the copy

# COVERURL
    outputto "COVERURL"
    say "http://"
    sayregexp "(?<=data-full-image-url=\"//).+?\.jpg"

maybe beatport something change
thank you for answer


#391
QUOTE (ivana @ Mar 21 2017, 14:37) <{POST_SNAPBACK}>
hi, i use your script v4.2on win xp sp3, before few days when i use single track search, script can't save cover in id tag of mp3 , but in process of search i see it in right window, even if i left click on cover ,save image in tag option is on. i search in script cover field and here is the copy
# COVERURL
    outputto "COVERURL"
    say "http://"
    sayregexp "(?<=data-full-image-url=\"//).+?\.jpg"

maybe beatport something change
thank you for answer


If it's appearing in that information window then the script is working. Something else is wrong or at fault. Not sure what it's causing that. Maybe the file has APE tags?

#392

huh i check now in winamp...and woow cover is there but when i open file in mp3tag i can't see cover in tag panel cover window, so i think is mp3tag bug not your script. And if i remove ape tags, now i see cover in mp3tag panel window. Is this bug of mp3tag, feature or what :slight_smile: before it was working with ape tags


#393

I couldn't tell you. Maybe post in the support section of the forum or do a quick search. Just glad it's not my fault :stuck_out_tongue:

My script has had no issues in two years and long may it continue. If you feel it's good a kind donation is always nice :slight_smile:


#394

no problem, thank you !


#395

I would say that your tags are out of sync and that you stored the picture in ID3V2 tags and left the APE tags empty.
And as APE overwrites V2 tags, you don't see a picture (even though it is there).
I would get rid of the APE tags altogether as they cause more trouble than do good.


#396

thank you for the tip ! i already disable APE tags, and now using ID3V2


#397

I use stevehero's script for many years and everything was OK. :slight_smile:

Now I have problem with files tagged in the last month. When I played them with Windows Media Player in Now Playing Mode doesn't show covers.
I'm confused because for ex. VLC and Winamp show artworks without any problem. :huh:

After tagging, files get covers, I see them with mp3 tag software, that is ok... but when I play them in WMP I dont see covers. When I add cover from BP manualy problem is same, but when I add picture from other sources WMP shows covers on played files.

So... files tagged in last month only played in WMP doesnt show covers.
Earlier tagged files works perfectly in WMP! Thanks God! :slight_smile:

For ex. I also used discogs script by Pone in last month, but everything with artworks in WMP is OK.

It seems that something happend with BP pictures...or wmp has problem...


#398

could you check if the folders of the files have the file
folder.jpg
and what happens if you create one?


#399

Yes, I checked that. I haven't folder.jpg. When I make this file, mp3 without cover get that cover picture. That is ok.

In WMP:
Add local media files to library when played - unchecked
Add remote media files to library when played - unchecked

Only, but only BP pictures for files tagged in last month have problems in wmp.


#400

I think that you can set the behaviour of saving graphics after the execution of a web source script in the Utils-Menu that is hidden in the button at the bottom of the web sources dialogue.
Perhaps you have unchecked the option to save the picture not only in the files but also in the file system and you have modified the default file name for artwork from folder. jpg to something else.