[WS] Discogs (pone mod)

Thanks!

Also worked for me. Many thanks.

This ultimately proved to be the solution for me, thank you very much! Great share to help all get resolved.

I recently updated my Pone scripts following:

And it was working perfectly fine for me up until yesterday, although a few other members here spotted it beforehand.

Something changed again?

Also, in the updated scripts I run, "[UserAgent]=1" is not in the file at all, it needs to be manually added in for all those who hit similar issues.

Mp3Tag tags native Discogs script has this in there already.

Also, slight side note, but how come Pone's updated scripts can now bring in coverart, but the native mp3tag doesn't?

Thank you so much for the solution, clouseau!
Inserting
[UserAgent]=1
in the script made it work again.

QUOTE

Same for me. This is great information. I am back up and running. I dont know what Id do without ponemod working.

To be VERY CLEAR for those who may not fully understand and are still having problems, THIS IS WHAT YOU NEED TO DO:

STEP 1: download the updated scripts, kindly posted by @jokertest -- then, install it by following the instructions on the first post of this thread (OP), and be sure NOT to overwrite your custom settings in the mp3 file (it explains this in the instructions!). After you re-generate the scripts (Step-7 of the install/update instructions), you must manually edit the search scripts...

STEP 2: following the instructions posted by @clouseau -- you must manually open each of the search scripts that you want to use, located at %appdata%\Mp3tag\data\sources. How do you know which ones you need to edit? Well, you look for the name of the script that corresponds to the search method that your prefer to use. For example, I primarily only use the "Search by (Album)Artist + Album" and the "Direct by Discogs ID" search methods.. so these are the only two scripts that I modified (i dont care if the others work, since I never use them). So, now you open the file you want to edit, using a text editor (i.e. Notepad, SublimeText, Notepad++) and add the "[UserAgent]=1" (without the " " quotes) on a new line. Place it directly under the line that begins with "[Encoding]". If a line does not exist that begins with [Encoding], look for the line that begins with "[SearchBy]", and place it under that. Save. Restart MP3Tag. Test. It should work fine, using any of the search methods that you manually altered in Step 2.

Hi Music Friends,
again how is lazy or don't no wow to do i make a new update. for me it work fine :laughing:
so use it by your own risk.

Follow the first post to install.

Discogs_Pone_Mod_4.4_update.01.rar (49.1 KB)

Would it be possible and potentially worthwhile for all if Florian could integrate the Pone Mod scripts into the application?

1 Like

I forgot to post a day after my original post: it suddenly started to work fine.

But then today, I got the same as everyone else...
Such a bummer.... :frowning:

Hi Morts,
this i can not confirm. For me pone script works perfect.
Try to use my updated pone pone to us it.

Many thanks Joker - I did as you suggested (got the new scripts) and all works!
:slight_smile:

Thanks again!

You're a champ jokertest! All working perfectly now.

Hi guys,

I was having problems lately so I came here and follow all the latest instructions by jokertest. Looks like everything works again except for the cover which is not showing. Anybody has an idea about what I can be doing wrong? Thanks!!

Covers should work, except with the "Direct by URL"-Script.
Never got it to work with the old scripts or the new updated ones.

Haha, thanks, I was a "Direct by URL" type of guy. :wink:
I'll now use the "Direct by Discogs ID" option.

Thanks again!

~


Hey jokertest.
Thank you very much!
Nice to see the script working again. Thanks for taking the time and look into the script in detail to see how it works and what had to be updated.
I didn't have the time myself. All the last year, my own script wasn't working for me. Only today I have discovered your script, and I even had to read my own install instruction to get it working again.

Thank you very much. I hope I find the time to look into the changes you made.

Hi Pone,
nice to see you back.
lol, no credits go to yourself for this incredible script. i just give a little live in it.
but thanks

QUOTE (Moshi @ Oct 7 2015, 00:32) <{POST_SNAPBACK}>
Why do I get this ugly formation under DISCOGS_FORMAT

When Discogs page under Format: clearly has less words.

http://www.discogs.com/Jimmy-Ruffin-Sings-...release/3759671

My settings for FORMAT:

Format (complete):            >DISCOGS_FORMAT

Mediatype:                 >
- with quantity            >yes

Description Category:        >
Description Text:            ><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

QUOTE (mp3taglover @ Oct 8 2015, 07:16) <{POST_SNAPBACK}>
you need to open %appdata%\mp3tag\data\sources\discogs_pone_script.src (not sure about script name it might be different, as im using my own script based partly on pone)

and add there (maybe at the end):

json "ON"
# Media Type
json_foreach "formats"
    outputto "Format"
    json_select "qty"
    ifnot "1"
        sayrest
        say " x "
    endif
    json_select "name"
    sayrest
    json_select_array "descriptions" -1 ", "
    ifnot ""
        say ", "
    endif
    sayrest
json_foreach_end

I'm using modified script kinda mixed of pone_mod and discogs_xml_all adjusted to support json discogs API, let me know if you'd like to have my whole script.

Hi,

I'm having the same problem like Moshi.
Adding the above mentioned doesn't help or I did anything wrong.
Can I anybody help (mp3taglover ?)
Thanks-a-lot !

I think i got it fixed.
In the zip files are three export scripts which are necessary to build the web scripts.
Please extract them into your Mp3tag\export folder (overwrite the old files).
After that, run this action group: Discogs Pone>Create Script.

If you wanna do me a favour, please test the script on some releases and tell me if you have found any problems.

discogs_pone_format_bugfix.zip (30.6 KB)

First of all: Thanks for your efforts :slight_smile:

Second: Might be my fault, but didn't work.
It seems Cover function works now again, but the above mentioned problem with the mediatype e.g. the result of my first try

                 7 x File, FLAC, , "Album", Album,  

seems not to be solved. Re. to "overwrite the old files": I didn't find those files so I first tried it with the "actions" folder and as this didn't work I copied them to every mp3tag folder but this didn't work as well.
As I said probably my fault ... :astonished:

BTW: Don't know whether this is possible at all, but I'd have a suggestion concerning the cover import: In case you get a download code or buy a download you will usually also receive the cover artwork, mostly in better quality than archived in discogs i.e. you'll only need the cover artwork if you e.g. import a cd. Isn't it possible that mp3tag recognizes that there is already a cover and hence prevents the import function for the artwork ?