WMP 11 Beta 2


#1

First of all... great software!

Heres the prob...

After tagging my files... I played them on WMP 11 Beta 2...
And then some of the files displays this message...

Also, I tried playing my files in itunes and foobar. They are ok...
I think i am missing something here... I need help!
Is there something wrong with WMP 11 Beta 2?

I am using mp3tag2.36h


#2

What kind of files are we talking about here (what file type)?


#3

.mp3 Only.

Its odd though... Some files are OK... But some display the error message.

I dont remember seeing this error message in WMP 11 Beta 1.


#4

WM11 beta2 has problems with default ID3v2.3 UTF-16.

Therefore, go to Tools>Options....than Tags>Mpeg>Write and change it to ID3v2.4 UTF-8.

After this go back to tag editing and just save songs. It will automatically save it in the new format that is recognizable by WM11B2.

Ed..... :slight_smile:


#5

Please don't use ID3v2.4 UTF-8 with WMP. WMP doesn't recognize it at all and adds a 2.3 before it (file has two ID3v2 tags afterwards).

You could try v2.3 ISO-8859-1 but I read that this Beta 2 has some general ID3v2 problems.

Maybe you should wait for the next version or tell Microsoft about your problem.


#6

Yes it does and works flowless, i just encode 10 cds and it even sorts them as it should. Beta1 doesnt work with -8. Beta 2 does.


#7

Ok... Ive tested it in the ff:

ID3v2.4 UTF-8 --- OK
ID3v2.3 UTF-16 --- ERROR
ID3v2.3 ISO-8859-1 --- OK

I hope Microsoft gets this fixed. Thanks for the help!


#8

Just to correct the previous posting: WMP 11 (final) does not support ID3v2.4 at all. If you are seeing tags being read, you must have a ID3v1.1 tag in there, too.