WMP11 Only Reading ID3v1 Tags


#1

First off, I want to say I love Mp3tag. I've been using it for the past two years or so with a temporary lapse of Mediamonkey in the middle, but I saw the light and I'm using it again. Here's my problem though:

Any tag editing I do is shown in real time in WMP11. Great, I love it. However, it's only showing the changes done to the ID3v1 tags. Any extended tags or tags over the name length limit just don't show up. In other words I have "The Devil and God Are Raging I" instead of "The Devil and God Are Raging Inside Me".

Here's what I've tried:

  • ID3v2.3 Unicode
  • ID3v2.3 ISO-8859-1
  • ID3v2.4
  • removing ID3v1 tags completely
The first three did nothing, and the last one just made all the tags disappear. The funny thing is, I fixed a problem last night by switching to ID3v2.4.

I'm running Vista RTM Ultimate and WMP11 Final. Any help would be hugely appreciated. Thanks!

EDIT: This is really weird. I was just continuing to go through the cycle of the different tag formats, and all of a sudden, after it not working 2 or 3 times, ID3v2.3 ISO-8859-1 suddenly works. Can anyone tell me how to get ID3v2.4 tags working with WMP11? They were last night...

EDIT 2: And ID3v2.3 stop working. It's back to exclusively reading ID3v1. What is going on?


#2

You should know that WMP does not read ID3v2.4 at all.
If you give it a file with ID3v2.4 and make changes on it WMP creaets a second ID3v2.3 tag and that might cause even more trouble.
So use only ID3v2.3 and maybe you need to delete the whole id3v2 tag before you start trying again.


#3

Yikes. Yeah, I'm doing a major overhaul of my library anyways, so I may as well just start over. Thanks for the help.